miércoles, 27 de febrero de 2008

Ni pa... atrás!!!!

27/02/08.Tremp.Tal i com podeu veure en el titular, avui no anava ni enrere!!!Penso que l'acumulació de km d'aquests últims dies, més la competició, m'ha passat factura.Ja sortint desde casa, les sensacions no eren bones, sensació de cansament, fatiga i sobretot no tenia "gas" a les cames.El pols, també em mostrava aquests signes de fatiga, ja que després d'una série amb la "cabra" a uns 300watts, el Rcardíac sol ha marcat 145ppm, extremadament baix...


Les següents séries, tot i millorar en Rcardíac, sol m'han acabat de confirmar aquesta fatiga, perquè els watts han baixat en picat!Avui era un dia de fer moltes hores molts km, però he pensat que el millor seria tornar a casa i recuperar com cal, que sino el pet que faré serà històric!


A més a més, aquest cap de setmana, me'n vaig a Mallorca a una copa Espanya de pista, que em vindrà molt bé per agafar experiència en les proves que disputaré, l'"scratch" i la puntuació.


* Finalment, he acabat amb 3h35m,110km, 128ppm, 650m desnivell.


Fins a la pròxima!

Aquest cap de setmana es disputa el Trofeu Guillamet a Figueres, aquí en tenim una imatge de farà 2 anys.

martes, 26 de febrero de 2008

Un altra setmana...

26/02/08.Tremp.Després del cap de setmana amb la primera cursa oficial de l'any, vaig dedicar ahir dilluns a recuperar, fent-ho amb 1h15min de rodillos a 105ppm mentre mirava la "meva" série, Zoo!Avui, de nou, toca seguir la série a partir de les 22h, també fent 1h de rodillos per completar la sessió d'avui dimarts.
Avui, ha estat un dia molt atípic, perquè m'he aixecat molt tard, m'ha tocat sortir sol, i a més a més feia un dia amb vent i desagradable...almenys per mi!
Seguint les idees del meu company i amic, Ibon Zugasti, m'he ideat un mini-circuit de 2'1km, que anava desde el pont del riu(direcció Vilamitjana) fins a la cruïlla de l'ITV...allà m'he passat una bona estona rodant avui!És un lloc bastant ideal, perquè pots aprofitar cada tractor que passa perquè et tapi del vent.
Al final, he acabat amb 3h20m, 102km, a 122ppm i 685m desnivell, que ho completare aquesta nit amb 1h més de rodillos.

Aquí tenim la Diana i la Gisela de la série Zoo, una molt bona série.

domingo, 24 de febrero de 2008

G.P.Inauguració

24/02/08.Tremp.Avui diumenge, després de rodar durant 2hores i fer 60 km, era l'hora d'estrenar la temporada amb el GP Inauguració disputat a l'Hospitalet.La sortida, programada a les 09h30 matí m'ha obligat a llevar-me a les 05h30 matí!bufff quina son!

Finalment s'ha retrasat 15 minuts la sortida i tot i això s'ha arribat 5 minuts abans de l'horari previst....s'ha VOLAT!

Sobre la meva cursa, destacar la mala pata que he tingut, ja que després de passar el port de Begues, això si, patint una mica i enllaçant en la falsa baixada, he estat rodant amb un pilot d'unes 60 unitats, quan havíem sortit 120 corredors, però tot això s'ha acabat al km.90, quan una MOLT INOPORTUNA punxada de la roda trasera en un tram en que s'anava molt ràpid, m'ha deixat fora de cursa, gràcies a que un àrbitre no m'ha deixat reincorporar al grup quan estava fent tras-cotxe amb el cotxe de equip.M'he sentit molt frustrat per com ha acabat la cursa per mi, ja que les sensacions eren bones tot i la velocitat que portàvem, però en aquestes circumstàncies no s'hi pot fer res.Tot i això continuo animat i optimista, perque sé que això acaba de començar i el motiu pel qual no he acabat ha estat la mala sort de la punchada, així que seguirem preparant les properes curses amb l'objectiu de triomfar!

Us deixo amb les classificacions, dominades pels equips de fora, en especial els russos.

Jo vaig a descansar que ho necessito!

Fins demà!

viernes, 22 de febrero de 2008

Séries contra el vent!

Recordant l'estrena de la Cervélo del Xavi, direcció Senterada.


22/02/08.Tremp.Avui divendres, la sortida era més curta que la resta de dies, després d'acumular km en els anteriors.Però la falta de km, es compensaven fent séries amb la bici normal de ruta en plà amb una dificultat afegida, el VENT! Doncs sí, perquè avui el vent ha bufat durant tot el dia incomodant-nos tant a mi com a l'Alvaro, sort que l'Alvaro anava ben cubert... per jo,clar!jejej!He acabat les séries amb mini-pàjara, ja que he completat el 36km en 53m40s a uns 40'25km/h i 157ppm.I el que m'ha costat pujar les ppm!La mini-pàjara, solventada amb un bon plat de pasta a caseta per després acabar de completar la sessió.

*He acabat el dia amb 3h45m, 116km, 128ppm, i poc desnivell, 745m.
Acompanyat del mític Jordi a dalt a Gurp.Que serien les sortides sense ell...

jueves, 21 de febrero de 2008

Tranquil·litat i relax en companyia.

Recordar als incondicionals de Harry Potter, que avui 21 de febrer arriba l'últim llibre, Harry Potter y las Reliquias de la Muerte.

21/02/08.Tremp.Després d'aquests dos dies de duresa i intensitat, avui dijous, era el dia indicat per recuperar, fent séries musculars i no de capacitat.He compartit el dia amb l'Alvaro, en un dia amb un sol que feia uns quants dies que no veia i que ja trobava a faltar...Després de pujar l'Alt de Fontllonga i baixar a tota velocitat amb el vent de cul, hem arribat a Tremp en un plis-plas i allà he parat a solucionar uns problemes mecànics, ja que casi casi em quedo sense cadena...
A les 4, he enllaçat amb el Xavi i el Jordi per anar a Senterada, on casi casi ens agafa la pluja, i em tingut la sort de trobar un camió que anava a 75km/h aprofitant la ocasió per agafar rebuf, que bé s'anava!
Amb la tonteria, m'ha passat el temps volant, i he arribat a Tremp amb 4h15min,128km,120ppm,1300m desnivell, en un dia super amé i que he disfrutat moltíssim.


Bonic paisatge desde dalt dl Pic de l'Espasa a 2800m, a la Vall Fosca.

miércoles, 20 de febrero de 2008

Soledat, fred, duresa.......

Roberto Heras arribant a la meta del Anglirú, l'any 2002, aquí si que feia fred aquell dia!

20/02/07.Tremp.Avui, dimecres parlo de soledat, del fred i de la duresa perquè és tot el que he passat durant el dia, tot i que hi ha hagut un punt en que he canviat el "xip" i ja he estat més animat.Aquest punt ha estat, quan he parat a Artesa a fer un café amb llet ben calentet, que m'ha ajudat a agafar energies, descansar una mica i tornar en calor, que ho necessitava!

Avui, he començat fent séries de intensitat i les he continuat en plena pujada, cosa que amb lo just que anava per les séries d'ahir m'ha acabat de rematar, a més a més avui no pujava el RCardíac ni amb 15 cafés!!!Tenia de fer esforços increíbles per pujar les ppm.Al arribar a Artesa, després de pujar el Coll de Comiols per St. Salvador i també a Aransis, que són 7km al 5% de desnivell, he fet la "pause" que us he explicat.Per cert, he passat un fred increíble baixant cada port!La tornada s'ha fet més amena, i al arribar a Folquer, he pujat apretant l'altra banda de Comiols, marcant un bon registre en comparació al del diumenge, i aconseguint que les ppm arribessin a 170!I el que he patit per arribar-hi!Després, al coronar GLÒRIA fins a Tremp.

* He acabat amb sol 140km, 5h14min,125ppm, 2245m desnivell, havent pujat els 2 Comiols i Aransis.No podia anar més ràpid avui....

martes, 19 de febrero de 2008

Uffff, quin dia!

19/02/07.Tremp.Avui dimarts, tocaven noves séries amb la "cabra", més llargues i més dures, i la veritat que m'he trobat molt bé en elles, fins que a l'última les cames ja han dit PROU! L'última série, els últims km s'han fet realment eterns, atrancat, mal de cames, uffff que llarg s'ha fet!Finalment, quan he acabat, m'he quedat ben satisfet de la feina feta, ja que he acumulat 52km de séries, les típiques 4x10km però que tenien un regalet "especial" de 3 km addicionals amb el gas que quedés...La mitjana global,s'ha apropat molt als 40km/h, el Rcardíac ha estat rondant les 160ppm sense arribar-hi, i he sobrepassat els 300 watts, cosa que em fa sentir molt satisfet!Tot i això, sóc conscient que aquests watts, no m'ajudaràn aquest cap de setmana a l'Hospitalet, en el sentit que necessito afinar per poder ser competitiu en la montanya, terreny on ara mateix puc donar molt més de sí.


Després de tot això, he fet un "change" de bike, agafant la bici de ruta normal, i he rodat amb companyia durant uns 70km, recuperant-me de les séries...


M'ha sorprés que amb el dia que ha fet, no ha caigut ni una miserable gota! A veure si aquesta nit cau un bon xàfec!


He acabat amb 5h45min, 171km,128ppm, i 935m de desnivell en un dia sense cap port de muntanya, ja que estàn reservats per demà.

Recuperant una imatge en plena pluja en l'ascensció a l'Angliru l'any en que va haver-hi aquest bonic duel entre Ullrich i Abraham Olano.

*Ahir dilluns, relax, fent 1h50min, 55km,108ppm, i a la tarde al gimnàs durant 1 hora fent 40min d'spinning.

domingo, 17 de febrero de 2008

Avui SI,avui els 200!

17/02/08.Tremp.Avui, tocava fer Fons, la sortida ja organitzada la he compartida els primers 30km amb el Xavi Boneta i el José Santos i després hem continuat fins a Agramunt amb el Jordi Ros, que ha estat molt bé tot el dia, sorprenent-me al tram de Figuerola fins Tremp, on l'he vist amb força i amb frescura, quan ja portavem qüasi 5 hores i 150km.Jo m'he trobat molt bé a partir del km.130, i malament als primers 30km.Després de l'arribada a Agramun, hem parat a fer un café amb llet a Artesa de Segre, que ens ha donat una energia valuosa per afrontar el que quedava.Després, ja a Tremp, he seguit en solitari fins a Gerri, on he començat a veure algo de solet, que tant hem trobat a faltar durant molta part del dia.Ha estat un dia fred i nublat, tot i que la sortida m'ha passat volant gràcies a la companyia que he tingut durant tot el dia.Ha estat un dia genial!

*He acabat amb 7h05min, 208km,133ppm, i 2530m desnivell, havent pujat dos cops el Coll de Comiols.Ja ho sé ja, m'he passat una mica, però m'ho he passat canyón!

Demà recuperació, tot i acabar molt sencer avui.

Recuperant imatges d'un dia en que vam pujar a Guiró.

sábado, 16 de febrero de 2008

Recuperat i a competir!

Com Les Canonjes totes acaben igual, al sprint, una foto del REI al sprint, Petacchi.

16/02/07.La Canonja.Després d'estar dos dies amb inactivitat,(div. sol 1hora/rodillos) degut a uns marejos imprevistos, el dissabte vaig anar a disputar la cursa en circuit a La Canonja, sobre un circuit de 7km, fent 13 voltes, acabant amb 80km a 44'8km/h de mitjana.L'arribada, molt perillosa, no la vaig voler disputar i em vaig limitar a rodar i agafar ritme evitant les caigudes.

En la primera part degut al parón, anava amb mal de cames i incómode, però després les sensacions ja van millorar, tot i acabar amb el RCardíac molt elevat, degut a la poca activitat dels dies passats, 154ppm.

miércoles, 13 de febrero de 2008

Disfrutant del SOL!

13/02/07.Tremp.Avui la sortida, tot i que amb una mica més fred que els darrers dies ha estat molt bé, ja que he sortit de casa amb molta motivació i amb ganes de completar una bona sessió d'entrenament.Amb l'Àlvaro, em anat a pujar l'Alt de Fontllonga, portant un ritme sostingut i perfectament soportable, per arribar a Figuerola de Meià.De tornada, jo tenia les meves respectives séries de Força, que hem anat completant junts, soportant el mal de cames mútuament.Ens hem creuat amb l'Edu Morcillo, al qui he acompanyat fins a Gerri, on he parat a fer una Coke, que m'ha donat la vida que em faltava per arribar a Tremp, amb un vent en contra que m'ha fet pedalar més del compte!Total, les sensacions han estat bones i el dia ha estat preciós, amb un sol que t'anima el dia i que és qui més hores m'acompanya cada dia en cada sessió d'entrenament.Tant ell, com els meus companys són imprescindibles!

* Avui he acabat la sessió amb 4h45min,143km a 126ppm i 1275m desnivell.

Us deixo amb aquesta imatge d'Alberto Contador, que injustament no podrà disputar el Tour'08, ja que el seu equip Astanà, ha quedat exclós de la "Grand Boucle".Una llàstima, perquè així no s'arregla el ciclisme ni s'arregla res!

martes, 12 de febrero de 2008

De nou amb la "cabra"

12/02/07.Tremp.Avui us parlare de la meva "cabra", ja que sempre estic si la "cabra" això la "cabra" allò...I us preguntareu els que no esteu tan inmersos com jo en el món ciclista:Què és això de la "cabra"?

Doncs la"cabra", és una bicicleta aerodinàmica utilitzada en proves cronometrades, i el que importa en ella és que sigui el més lleugera i el més ràpida possible, amb uns acabats que fan que traspassi millor el vent i amb consegüent molt més ràpida que una convencional.

Així doncs, avui era el dia de sortir a rodar amb ella per fer els intervals de Tècnica de CRI, en els que m'he trobat molt bé i els resultats han estat molt bons!He acabat amb un total de 40 km d'intervals, 290 watts, 154ppm,38'5km/h de mitjana.

He completat el dia canviant de bicicleta, i pujant a Montcortés portant un bon ritme juntament amb el Jordi Ros.Al matí, m'ha acompanyat l'Àlvaro.Finalment, he acabat el dia amb 5h12min,160km,132ppm,1250m desnivell.

Demà més!

Crec que ja ha sortit alguna ocasió pel blog, però aquesta és la meva "cabra", tot i que per entrenar no utilitzo aquestes rodes...

lunes, 11 de febrero de 2008

De relax per la muntanya.

Tremp.11/02/08.Avui dilluns, es el dia escollit per fer un dia de recuperació, en el que em dedico a recuperar-me tant físicament com psicologicament dels esforços.Avui, ha estat un dia especial, en que he disfrutat molt tot el dia, ja que he rodat amb la BTT fins a Gurp pujant a ritme moderat i un cop he arribat allà, he gaudit d'un excel·lent dinar preparat per la meva iaia i he continuat sense la bici, caminant per la zona del Barranc de Gurp, amb tota tranquil·litat i molt de relax.De tornada, després de la breu caminata, ja he enfilat carretera cap avall direcció cap a Tremp, acabant la sessió amb un somriure d'orella a orella!

* He acabat amb 3h22min a 110ppm, 42km, 1055m desnivell.2h20min BTT,1h de caminata.

Aquesta és la meva modesta BTT, de la qual n'estic molt content, una Orbea Sherpa.

domingo, 10 de febrero de 2008

Entrenament dels bons.

10/02/07.Tremp.Després de la cursa d'ahir, sense fer gaire quilometratge, avui era el dia indicat per fer el Fons.I la veritat que he acabat el dia amb molt bones sensacions i amb el temps que m'ha passat volant!La sortida se m'ha fet super amena, he tingut la sort de gaudir de la companyia del Jordi Ros i l'Eduard Morcillo, durant qüasi tota la ruta, ja que el Jordi s'ha quedat a Tremp després de complir sobradament amb l'entrenament i l'Edu ha seguit per arribar a Sort, casa seva.Jo he arribat qüasi de nit a Tremp, havent sortit a les 11:40 matí, ja que al arribar a Sort se m'ha allargat més del normal.He tornat amb molt bon ritme de Sort, no baixant de 35km/h en qüasi cap moment i amb molt bones sensacions!Demà toca día més suau per recuperar.

* He acabat amb 6h30min,192km, a 121ppm, 1720m desnivell pujant a Comiols.

Dedicat per l'Edu Morcillo, ja que té una devoció especial per aquest super classe.Parlant de classe, dóna gust veure David Zabriskie damunt la seva "cabra".

sábado, 9 de febrero de 2008

Primera cursa de l'any!

La Canonja.09/02/08.El dissabte aquest ha estat especial amb el sentit de que es disputava per mi, la primera cursa de l'any, tot i haver competit la setmana passada en pista.Estava molt motivat per poder córrer i la veritat és que m'ho vaig passar molt bé i vaig disfrutar molt!L'ambient que es viu en un pilot de 200 corredors, trobar-te amb companys que fa mesos que no veus, la tensió aquella d'estar en cursa, les sensacions d'anar al màxim... en fi moltes coses!
La carrera en sí, va anar molt ràpid, ja que va acabar els 82km de cursa, amb 42'8km/h i pujant un port de 5 km!Les sensacions van ser bones, molt millors que les de l'any passat, estant molta cursa xerrant amb l'Alvaro que també debutava aquesta any en cursa.Ell també va acabar satisfet de com li va anar.Vaig entrar amb el grup principal, el davanter, que es van jugar la victòria a l'esprint, sense jugar-me la vida en ell.L'important per mi era rodar i evitar les caigudes,així que objectiu complert.
Demà Fons!

viernes, 8 de febrero de 2008

Avui tocava "relax"...



08/02/07.Tremp.Després d'aquests tres dies acumulant km i mal de cames, avui i sobretot pensant en demà,(cursa de La Canonja) era el dia indicat per fer un dia de relax i rodar amb tranquilitat.M'ho he pres amb tanta calma, que per fer més amena la sortida, he fet una parada quan estava a 1/2 sortida per dinar, i la veritat que m'ha anat genial, ja que els primers km he anat super incómode, molt atrancat i amb dolor, però després la cosa ha canviat i m'he sentit molt millor!


Finalment he acabat amb 3h13',91km,113ppm,610m desnivell i confiant en que les cames estiguin bé per demà!


Recordant la Volta al Montsià del any passat juntament amb el Juan-k.

jueves, 7 de febrero de 2008

Continuo acumulant...

07/02/08.Tremp.Després del dia d'ahir, en que vaig acabar rebentat, avui tocava encara més canya!Sortida amb l'Alvaro direció cap al Port de Perves, en que tenia de fer séries piramidals de 15 i 12 min en plà, i després de 10 i 8 min pujant.Anava tant rebentat que la 3ª ja no le completat..Tot i això en 75km ja duïem 1500m de desnivell!!M'he recuperat amb el transcurs dels km, i he acabat amb bastantes bones sensacions, tot i l'evident mal de cames!
He acabat el dia content, per el treball fet en aquests últims 3 dies, i veient que les meves cames és van adaptant als desnivells, que és l'objectiu que tinc en ment.Tot i això, encara em falten unes setmanes per estar bé em els ports de muntanya.
* Un total de 156km,5h31min,1850m desnivell,130ppm.

Recordant aquell jove alemany l'any 1997.Jan Ullrich Vencedor del Tour de France 1997.

miércoles, 6 de febrero de 2008

Quin mal de cames!!!

Tremp.06/02/07.Avui és un dia per recordar, perquè el rebentament amb el que he acabat ha estat bestial!He començat entrenant amb la "cabra" fent 4 dures séries de 10km a 160ppm, més una addicional de 3km a 380 watts i 171ppm, acompanyat en qüasi tot moment del Alvaro.Després de 100 km amb la"cabra", he fet un "change" de bici, per agafar la de ruta, fent una parada per menjar alguna cosa...Un cop fet això, he rodat un hora i he quedat amb en Xavi Boneta, el José Santos i el Jordi Ros per anar a pujar el Coll de Comiols fent unes séries específiques pujant....Resultat: encara no sé com he arribat a coronar el port!Bueno si que ho sé, PATINT UNA BARBARITAT!No us enganyo, feia molt temps que no ho passava tan malament damunt la bici....Al final, he acabat amb una satisfacció enorme!

* He acabat el dia amb 6h16minuts, 191km, 1600m desnivell a 143ppm.

Aquesta és la cara amb la que he arribat a Comiols, aquesta o PITJOR!

martes, 5 de febrero de 2008

Fent balanç dels Nacionals.

05/02/07,Tremp.Després del cap de setmana a Palma, disputant els Campionats d'Espanya de pista, torno a la rutina habitual i ja em preparo per al començament de la temporada 2008, que tindrà lloc a finals de febrer.

El balanç dels Nacionals, per part meva, no és satisfactori, sobretot perque el resultat aconseguit, un 7é lloc a la Persecució Individual quedant a 2,5 segons de la final per les medalles, és bastant enganyós per l'estat que tenia..Us explico: en aquesta prova, tots els que tenien com a objectiu la victòria, van sortir amb un 53x15 o 50x14 de dessarrollo, això els permet rodar més ràpid, mentre que jo vaig sortir amb un 52x15, cosa que va fer que no pogués anar tan ràpid com volia...El motiu??El seleccionador, va pensar que si duïa un 53x15, l'últim km de la prova se'm faria llarg, però no va ser així perquè l'últim km de la prova el vaig fer més ràpid del previst, acabant amb un registre de 4m50segons en els 4km.De tot se'n aprén, però tinc claríssim, que un mateix sap millor que un altre les sensacions que té i el com és troba, i en aquest cas, hagués preferit rebentar amb un 53x15 i quedar últim, que no sortir amb un 52x15 i fer un miserable 7e lloc!L'any vinent segur que no em passarà!

Avui, sortida incloent ja ports de muntanya, pujant el Coll de Comiols de 12km al 4,2% de desnivell amb tranquil·litat, acabant el dia amb el Ritme Cardíac exageradament alt, 137ppm,110km,3h46',1220m desnivell.

Demà més i millor!


Aquesta era la imatge que volia veure repetida, però jo al centre.El podi format per Fransesc Orfi, Martzel Elorriaga que va quedar darrera meu aquest any i jo mateix, farà 3 anys al juliol d'aquest any.